tirsdag 17. april 2012

En liten liste over ting som forbløffer meg (før det kommer mer matnyttige skolesaker):

1. At ABB oppgir å ha lest 15000 timer Wikipedia som sin utdanning. Det bør kan hende skremme en hver gjennomsnittlig konservativ lærer, iallfall - for ikke å snakke om elever/studenter. Kunnskap tilgjengelig for alle betyr ikke nødvendigvis at kunnskapen benyttes på intendert måte.
2. Hunger Games. Hva skal vi lære av filmen? At det er greit for oss å heie på Katniss som om vi ser på et  reality show samtidig som filmen kritiserer et realitykonsept? Toppen på selvmotsigelse. Og da har jeg ikke en gang NEVNT at barn og unge slaktes for fote i en slags fortsatt straff etter noe som skjedde for leeeenge siden. Mer logisk ville det vel vært å ha dette som preventiv effekt? Men da sliter jeg - trusselen om hva som kan skje er vel verre enn det som skjer? Konklusjon: jeg får ikke Hunger Games til å henge på greip. Men underholdende er det jammen!
3. En videreføring fra forrige punkt: jeg kommer ALDRI til å forstå at videospill som promoverer dreping er underholdning. Kall det strategi alt dere vil. Mortal Kombat, spillet fra min ungdom, kanskje - fordi det så åpenbart er tegneserie? Men militærspill, ungdomsgjenger som denger hverandre i hjæl og bilspill som oppfordrer deg til drive by shootings eller grisebanking? Jeg er ikke helt der, altså.
4. At Venstre plutselig skal samarbeide med Høyre. Det er mange som sier til meg at det ikke er noe rart, men jeg synes fremdeles det er ulogisk. Og det er ikke bare fordi de er motpoler retningsvis. Takk og lov at de ikke vil samarbeide med FrP, iallfall. Jeg stemmer uansett ikke på noen av dem, så egentlig burde jeg vel ikke bry meg.
5. At en meddommer i en rettssak har uttalt seg om den tiltalte på sosiale medier og trodd at ingen kom til å få snusen i det? Og når de andre i retten spør om han noensinne har uttalt seg om den tiltalte, så sier han nei? Til alle dere der ute som tror at Facebook, blogger, Twitter og annet er privat - trust no one!Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar